Οι μαθητές και μαθήτριες που επιλέγουν τον Τομέα Πληροφορικής στη Β’ τάξη του Ημερησίου ΕΠΑ.Λ. παρακολουθούν 23 ώρες μαθημάτων Τομέα και 12 ώρες μαθημάτων Γενικής Παιδείας ανά εβδομάδα.

 book4

Τα μαθήματα Τομέα που παρακολουθούν οι μαθητές και μαθήτριες του Τομέα Πληροφορικής στη Β’ τάξη του Ημερησίου ΕΠΑ.Λ. έχουν ως εξής:

 

  Μαθήματα  Ώρες
1. Αρχές Προγραμματισμού Υπολογιστών 1Θ+3Ε
2. Υλικό & Δίκτυα Υπολογιστών 2Θ+2Ε
3. Βασικά Θέματα Πληροφορικής 2Θ+2Ε
4. Λειτουργικά Συστήματα & Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων 1Θ+2Ε
5. Τεχνικά Θέματα Πωλήσεων & Προδιαγραφών Υλικού & Λογισμικού 1Θ+2Ε
6. Σχεδιασμός & Ανάπτυξη Ιστοτόπων
7. Αγγλικά Τομέα
  Σύνολο ωρών: 23 ώρες
  Θ: Θεωρία Ε: Εργαστήριο  

 

Τα μαθήματα Γενικής Παιδείας που παρακολουθούν οι μαθητές και μαθήτριες του Τομέα Πληροφορικής στη Β’ τάξη του Ημερησίου ΕΠΑ.Λ. έχουν ως εξής:

 

  Μαθήματα  Ώρες
1. Νέα Ελληνικά 3
2. Άλγεβρα 2
3. Γεωμετρία 1
4. Φυσική 1
5. Χημεία 1
6. Θρησκευτικά 1
7. Αγγλικά 1
8. Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Η/Υ 1
9. Φυσική Αγωγή 1
  Σύνολο ωρών: 12 ώρες

 

Μετά την αποφόιτηση τους από την Β' τάξη, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Τομέα Πληροφορικής επιλέγουν την ειδικότητα που επιθυμούν να σπουδάσουν στην Γ' τάξη .  Οι ειδικότητες της Γ' τάξης του Τομέα Πληροφορικής που λειτουργούν στο σχολείο μας είναι οι παρακάτω: 

 

  • Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής
  • Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ

Είσαι μαθητής; Γιατί να διαλέξεις να σπουδάσεις στον Τομέα Πληροφορικής;

Είναι γεγογονός ότι οι πτυχιούχοι πληροφορικής έχουν μεγάλες προοπτικές εύρεσης εργασίας σε ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο αλλά και ότι η γνώση της Πληροφορικής είναι απαραίτητο προσόν σε κάθε επαγγελματική δραστηριότητα. Οι γνώσεις που θα αποκτήσεις δεν θα είναι παρωχημένες, θα έχουν αντίκρυσμα & ζήτηση στην αγορά εργασίας, θα σου επιτρέπουν να αναλαμβάνεις δουλειές μόνος σου, να υλοποιείς τις ιδέες σου οι οποίες θα σου επιφέρουν χρήματα με μηδενικό κόστος.

Επιπλέον μετά την αποφοίτησή σου και μέσω του θεσμού της μαθητείας μπορείς να αποκτήσεις πρακτική εμπειρία εργαζόμενος σε επιχειρήσεις του κλάδου των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής αλλά και να συνεχίσεις τις σπουδές σου σε αντίστοιχα τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατόπιν συμμετοχής σου στις πανελλήνιες εξετάσεις.

 

 

 

Κοινοποίηση ...
powered by social2s