Οι μαθητές και μαθήτριες που επιλέγουν τον Τομέα Δοίκησης και Οικονομίας στη Β’ τάξη του Ημερησίου ΕΠΑ.Λ. παρακολουθούν 23 ώρες μαθημάτων Τομέα και 12 ώρες μαθημάτων Γενικής Παιδείας ανά εβδομάδα.

  book2

Τα μαθήματα Τομέα που παρακολουθούν οι μαθητές και μαθήτριες του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας στη Β’ τάξη του Ημερησίου ΕΠΑ.Λ. έχουν ως εξής:

 

  Μαθήματα  Ώρες
1. Αρχές Λογιστικής 3Θ+3Ε
2. Εισαγωγή στο Marketing
3. Θεωρία Τουρισμού & Εφαρμογές
4. Εισαγωγή στην Εφοδιαστική (Logistics)
5. Χρηματοπιστωτικές Συναλλαγές - Λογιστικά Φύλλα (EXCEL)
6. Στοιχεία Δικαίου (Αστικό - Εργατικό - Εμπορικό - Τουριστικό)
7. Οικονομικά Μαθηματικά και Στατιστική
8. Αγγλικά Τομέα
  Σύνολο ωρών: 23 ώρες
  Θ: Θεωρία Ε: Εργαστήριο  

 

Τα μαθήματα Γενικής Παιδείας που παρακολουθούν οι μαθητές και μαθήτριες του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας στη Β’ τάξη του Ημερησίου ΕΠΑ.Λ. έχουν ως εξής:

 

  Μαθήματα  Ώρες
1. Νέα Ελληνικά 3
2. Άλγεβρα 2
3. Γεωμετρία 1
4. Φυσική 1
5. Χημεία 1
6. Θρησκευτικά 1
7. Αγγλικά 1
8. Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Η/Υ 1
9. Φυσική Αγωγή 1
  Σύνολο ωρών: 12 ώρες

 

Μετά την αποφόιτηση τους από την Β' τάξη, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Τομέα Οικονομίας - Διοίκησης επιλέγουν την ειδικότητα που επιθυμούν να σπουδάσουν στην Γ' τάξη .  Οι ειδικότητες της Γ' τάξης του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας που λειτουργούν στο σχολείο μας είναι οι παρακάτω:

 

  • Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
  • Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων
  • Υπάλληλος Αποθήκης και Συστημάτων Εφοδιασμού

 

Είσαι μαθητής; Γιατί να διαλέξεις να σπουδάσεις στον Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας;

Ο εν λόγω τομέας σου προσφέρει  τη δυνατότητα να αναζητήσεις εργασία και να απασχοληθείς σε επαγγέλματα τα οποία εμφανίζουν αυξημένη ζήτηση καθώς θεωρούνται αιχμής στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται ιδιαίτερα σε περιοχές με ανεπτυγμένες επιχειρηματικές και τουριστικές υποδομές, όπως τα νησιά με τουριστική αλλά και μη ανάπτυξη.

Επιπλέον μετά την αποφοίτησή σου και μέσω του θεσμού της μαθητείας μπορείς να αποκτήσεις πρακτική εμπειρία εργαζόμενος σε επιχειρήσεις σχεδόν όλων των κλάδων αλλά και να συνεχίσεις τις σπουδές σου σε αντίστοιχα τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατόπιν συμμετοχής σου στις πανελλήνιες εξετάσεις.

 

Κοινοποίηση ...
powered by social2s