cropped kilkis

Ενημέρωση για την εποχική γρίπη

Γράφτηκε από τον/την Κέρος Ιωάννης. Posted in Ανακοινώσεις

griph ios

Η γρίπη είναι οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης και μεταδίδεται πολύ εύκολα από το ένα άτομο στο άλλο. Μπορεί να προκαλέσει από ήπια έως και πολύ σοβαρή νόσηση. Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ξεπερνούν τη γρίπη χωρίς να παρουσιάσουν επιπλοκές, ορισμένοι όμως, όπως άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές από τη γρίπη. Στην Ελλάδα εποχικές εξάρσεις γρίπης εμφανίζονται  κατά τους χειμερινούς μήνες (από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο).

Διαβάστε παρακάτω τους πολύ χρήσιμους οδηγούς από το ΚΕΛΠΝΟ.

Ερωτήσεις-Απαντήσεις

Μέτρα Προφύλαξης

Σύμβουλος καθηγητής

Γράφτηκε από τον/την Κέρος Ιωάννης. Posted in Ανακοινώσεις

mianeaarxi

Αγαπητοί  γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. - Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑ.Λ.», εφαρμόζεται το θεσμός του συμβούλου καθηγητή στο σχολείο μας. Κάθε μαθητής της Α’ τάξης έχει ένα σύμβουλο καθηγητή με τον οποίο πραγματοποιεί συναντήσεις με συχνότητα 2 φορές το μήνα. Βασικός σκοπός της δράσης είναι  η συστηματική υποστήριξη των μαθητών στη σχολική ζωή  και η δημιουργία θετικού κλίματος στη σχολική κοινότητα. O θεσμός του Συμβούλου καθηγητή εντάσσεται στις καινοτόμες δράσεις και ήδη υλοποιείται σε πολλά σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με πολύ θετικά αποτελέσματα.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2314027974, 2341023227, 2341077158

Η μάχη του Κιλκίς

Γράφτηκε από τον/την Κέρος Ιωάννης. Posted in Ανακοινώσεις

390px Lahanas1913

Η μάχη Κιλκίς-Λαχανά (19-21 Ιουνίου 1913) διεξήχθη μεταξύ ελληνικών και βουλγαρικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου και υπήρξε από τις φονικότερες της νεώτερης ελληνικής ιστορίας με τις απώλειες του ελληνικού στρατού να αγγίζουν τους 8.828 νεκρούς και τραυματίες.

Στις 17 Ιουνίου, οι βουλγαρικές δυνάμεις κατείχαν την γραμμή Βερτίσκος-Πολύκαστρο, ενώ παράλληλα σχεδίαζαν και σχέδιο κατάληψης της Θεσσαλονίκης στις 19 του ίδιου μήνα. Ο ελληνικός στρατός αντέδρασε έγκαιρα και με επιθετικές ενέργειες ανάγκασε τη βουλγαρική πλευρά σε άμυνα στην τοποθεσία Κιλκίς-Λαχανά. Η μορφολογία της τοποθεσίας προσφερόταν για αποτελεσματικό αμυντικό αγώνα, ενώ ταυτόχρονα παρουσίαζε μεγάλες δυσκολίες στις κινήσεις τμημάτων πεζικού προς βορρά και ανατολή.

Στον τομέα Κιλκίς ο ελληνικός στρατός ύστερα από επίμονες μάχες υποχρέωσε την βουλγαρική πλευρά σε σύμπτυξη με αποτέλεσμα την κατάληψη των βουλγαρικών προφυλακών από την πρώτη μέρα. Το πρωί της 20ης Ιουνίου παρόλη τη γενική επίθεση που εξαπολύθηκε η διάσπαση της αμυντικής γραμμής δεν επετεύχθη. Όμως μέχρι το απόγευμα οι ελληνικές Μεραρχίες πλησίασαν σε απόσταση εφόδου έχοντας προωθηθεί στη γραμμή: Κάστρο - Μεγάλη Βρύση - Κρηστώνη - Κάτω Ποταμιά - Ακροποταμιά. Το ελληνικό Γενικό Επιτελείο στοχεύοντας στην ταχεία κατάληψη του Κιλκίς διέταξε την πραγματοποίηση νυχτερινής επίθεσης.

Η νυχτερινή επίθεση όμως λόγω προβλημάτων συντονισμού εξαπολύθηκε μόνο από την 2η Μεραρχία στις 3.30 π.μ. ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες είχαν καταληφθεί στρατηγικές θέσεις στα ανατολικά της πόλης. Με την αυγή, στις 21 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε σφοδρή επίθεση από το σύνολο των διατιθέμενων Μεραρχιών με συνεχείς εφόδους.

Στις 9.30 π.μ. διασπάστηκε η βουλγαρική αμυντική γραμμή και ο ελληνικός στρατός απελευθέρωσε το Κιλκίς. Τις επόμενες ημέρες ο ελληνικός στρατός συνέχισε την προέλασή του βόρεια προς τη Δοϊράνη.

Περισσότερα εδώ!!!

Ευχές για το Πάσχα

Γράφτηκε από τον/την Κέρος Ιωάννης. Posted in Ανακοινώσεις

pasxa

Το ελληνικό Πάσχα, φορτισμένο από τη συγκίνηση μπροστά στο Θείο Πάθος και τη Θυσία, σηματοδοτεί ταυτόχρονα την καινούρια άνοιξη, την αναγέννηση της φύσης και της ψυχής.
 
Με την κατάνυξη, τη χαρά και την ελπίδα που γιόρταζαν πάντα οι Έλληνες αυτές τις Άγιες Ημέρες, ευχόμαστε να τις γιορτάσετε κι εσείς με τις οικογένειές σας.
 
Καλή Ανάσταση!

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 41 guests και κανένα μέλος